CH Amélie

Amélie

Namn: SE*Cassy´s Angels Amélie
Mor: CH Cassiopeia
Far: Simba
Födelsedatum: 2015.10.20
Födelsevikt: 112 g
Kön: Hona
Färg: Blåagoutimaskad-bicolour, NEM a 03 21
Status: Stannar hos familjen

Amélie är den franska versionen av kvinnonamnet ”Amelia”, som betyder ”verksam, sysselsatt”. Hon är en sockersöt tjej som är riktigt tjejig i sitt uttryck. Amélie har vackra blåa ögon med mycket ljus päls och är härligt fluffig. Kärt barn har många namn och vi kallar henne för både ”Pirayan” och ”Fluffy Marshmallow”. Amélie är en pratsam tjej som gärna visar och talar om vad hon vill. Hon älskar att busa och brottas med sina syskon, leka med bollar, fjädrar samt leksaksmöss som hon gärna bär i munnen. Amélie är en bestämd tjej som kräver uppmärksamhet. Hon talar gärna om när hon vill ligga i famnen där hon ”trampar” med tassarna och spinner. Amélie fick snabbt en särskild plats i våran hjärtan och får stanna hos familjen.

Hon har utvecklats till en vacker och elegant lady som är otroligt tillgiven. Amélie går graciöst, nästan skrider fram och stryker sig mot benen för att hälsa oss välkommen hem. Hon pratar ofta med oss och talar om när det är dags för godis och kommer alltid fram och vinkar av oss när vi lämnar hemmet. Smörgåstårtan är i fara om Amélie är i närheten då hon älskar både räkor och sallad. Till dessert föredrar prinsessan vaniljpudding. Amélies favorit leksak är en laserpekare som hon gärna jagar och attackerar länge. Hon är dessutom expert på att öppna alla garderobsdörrar.

Vid utställningen som arrangerades av Västerås Kattklubb 2017.04.23 blev Amélie tilldelad BIV titeln. Hon blev utnämnd Champion titeln vid utställningen som arrangerades av Skånes Kattklubb den 2017.08.13.

Amélies stamtavla.

Hon är testad för FIV samt FeLV med negativ resultat och har blodgrupp A. Amélie är HCM-testad med ett friskt hjärta och PKD-testad med friska njurar 2019.08.05.

Lite bilder på Amélie

Detta bildspel kräver JavaScript.

Annons